Dat leeftijd niet alles zegt bewijst de Britse singer-songwriter Declan McKenna die met zijn 18 jaar al een artiest is die we serieus moeten nemen. Vorig jaar speelde hij al op Glastonbury. Dit jaar startte goed met een optreden op Eurosonic Noorderslag en de 3FM Megahit Isombard. Later dit jaar is hij te zien op festivals als Pinkpop Festival en Reading and Leeds. Nieuwsgierig geworden door deze positieve aandacht wilden we met onze eigen ogen zien hoe dit wonderkind het live doet.

En hij valt zeker niet tegen: McKenna staat ergens voor. Zijn kleding is eigenzinnig en zijn teksten gaan ergens over, zoals het nummer Brazil dat de misstanden bij het WK in Brazilië in 2014 aankaart. Het zou niet opvallend moeten zijn, maar dat is het toch: in zijn vaste begeleidingsband spelen maar liefst drie vrouwen. Hoewel duidelijk is dat we met een jonge zanger en band te maken hebben, lukt het ze om de aandacht van het publiek in een uitverkocht Bitterzoet vast te houden. Een trouwe schare (veelal jonge, vrouwelijke) fans heeft al door dat dit een groot artiest wordt!