Het was een mooie editie van Metropolis Festival! Een paar dagen van tevoren vreesden we nog voor het weer, maar gelukkig waren de weergoden Metropolis goedgezind! We zagen hier onder andere Yungblud, J. Bernardt en The Orwells.

Ook dit jaar is het Metropolis gelukt om veel jong talent naar Rotterdam te halen. Op de Talent Stage is het talent letterlijk heel erg jong. Voor de band The Spvrk is dit podium een ideale oefening om het afwachtende publiek los te krijgen. De band gaat vanaf de eerste seconde al voluit! Lekkere stevige muziek, in contrast met de wat fragiele zang maakt het optreden interessant.  De bandleden zitten nog ver onder maximale leeftijd voor de Talent Stage van 21, dus The Spvrk nog alle tijd om te groeien. We zijn gewaarschuwd…

Tegelijk staat op de Workers Stage heel ander talent die we moeten zien: de 19 jarige Britse zanger Yungblud. Dankzij de onverschrokkenheid en brutaliteit van Yungblud staat dit optreden als een huis. Met een afwisseling van lekker ruige en fijne rustige nummers weet hij het publiek met gemak te overtuigen.

J. Bernardt, de Vlaamse zanger beschikt over een schitterende volle soulstem. Met zijn moves gebruikt hij de volle breedte van het podium. Zondag weet hij het publiek zo te betrekken dat afscheid nemen voor hem en het publiek moeilijk viel.

Hearing dogs for deaf people staat een podium verderop achter veel rook een uitbarsting van pure muzikale energie te demonstreren. Vette gitaren zorgen ervoor dat het publiek helemaal los gaat.

Het publiek bij IDLES  is al in de stemming voordat de band goed en wel begonnen is. Het krijgt dan ook niet genoeg van deze punkband uit Bristol. De energie spat van het podium, vooral bij gitarist Mark Bowen. De mannen zijn vol overgave boos en dat bevalt ons goed.

De band Beach Slang heeftde intentie het publiek recht in het hart raken en met de passievolle zang van James Alex bereiken ze dit. We maken al snel de vergelijking met The Pixies en dat wordt nog eens bevestigt als de band de cover Where is my mind? overtuigend speelt.

Veel jonge meisjes staan al klaar bij de Thinkers Stage voor de show van The Orwells. Zanger Mario Cuomo is deze aandacht kennelijk gewend en weet hier met zijn bijzondere attitude wel mee om te gaan. De band demonstreert hoe overstuurde gitaren horen te klinken. Dit galmt nog lang na in onze oren, zelfs als we al lang en breed thuis zijn.

Op de foto’s behalve Yungblud, J.Bernard, The Orwells, The Spvrk en Hearing Dogs for Deaf People, ook nog Priests en Joseph

📷 Bente van der Zalm – Fotografie