Veel liedjes van dit album waren al eerder te horen, maar nu is het debuutalbum ‘What Do You Think About The Car?’ van Declan McKenna echt uit. Het album start met het ‘poppy’-achtige lied ‘Humongous’, maar vergis je niet; de liedjes zijn afwisselend en behandelen diepgaande thema’s. Het nummer ‘Isombard’ bijvoorbeeld, dat eerder 3FM megahit was, is ondanks de hitpotentie zeker geen recht toe recht aan nummer. Veel liedjes starten wat dromerig en rustig, maar eindigen in emotionele uitbarstingen. De eigenzinnige singer-songwriter heeft live een opvallende performance en trekt veel jonge fans. Toch gaat deze zanger niet voor de makkelijke weg. De teksten van zijn liedjes zijn maatschappijkritisch, zoals bijvoorbeeld te horen is in ‘Brazil’, waarin hij de corruptie van de FIFA bekritiseert. In het nummer ‘Bethlehem’ klinkt de stem van de slechts 18-jarige McKenna erg volwassen. Ook de rest van het album klinkt zeker niet kinderlijk. Het is een artiest die duidelijk nog moet groeien, maar met dit debuut zien we zijn muzikale toekomst rooskleurig tegemoet.