Ideaal optreden voor een zonnige vakantiedag

De omstandigheden waren gisteren, tijdens Duizel in het Park, perfect voor een optreden van Black Oak: de zon scheen en de sfeer in het Vroezenpark in Rotterdam was gemoedelijk. Wat is er beter dan op een vakantiedag te genieten van de ingetogen muziek van Black Oak?

De band is ontstaan toen de twee singer-songwriters Geert van der Velde (The Black Atlantic) en Thijs Kuijken (I am Oak) de handen ineen sloegen omdat zij elkaar bleken te inspireren. Het resultaat is inderdaad een sterke band, waarbij de verschillende leden elkaar goed aanvoelen.

De muziek met de volle samenzang doet denken aan Crosby, Stills, Nash, and Young, of voor het jongere publiek: the War on Drugs. Hoewel de muziek de kleinsten aan het dansen kreeg, genoot het overgrote deel van publiek vooral zittend of liggend. De band speelde met zichtbaar plezier, maar toonde zich muzikaal serieus. Het klonk heerlijk relaxed, maar net voor we dreigen weg te dommelen op het zoete geluid was daar het ritmische werk van drummer Jorn Kortooms dat ons wakker tikte.

foto’s: JopCat