De vergelijking met Jeff Buckley is al vaak gemaakt bij het bespreken van de kunsten van Tamino. En ook wij kunnen er niet omheen, net als Buckley heeft Tamino een fantastische stem met een groot bereik. Tegelijkertijd doet de combinatie van zijn gitaar en stem denken aan wat rustiger werk van Arctic Monkeys.

Het festival Terug naar Tiengemeten kende een strakke organisatie: ondanks dat Tamino iets te laat begon moest hij toch echt op tijd afronden. Het optreden was dus vrij kort.  Een paar honderd mensen waren getuigen van het geconcentreerde spel van Tamino. Met zijn ogen dicht en weinig bravoure  liet hij de melancholische muziek helemaal voor zich spreken. Door de indringende en zuivere zang wist hij de liefhebbers zeker voor zich te winnen. Dat is toch een prestatie op een festival als dit, waar het publiek verspreid over het hele terrein zit. Dat de organisatie Tamino vorig jaar september al hebben gestrikt voor dit optreden, bewijst dat de boekers van het festival een goede neus voor groot talent hebben.

Foto’s: Bente van der Zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *