Afgelopen donderdag streek het Popronde Nederland circus neer in Delft. We namen een kijkje en zagen 7 bands in 2 uur.
De charmes van Popronde bestaan uit de vreemde locaties, het soms verbaasde publiek op die locaties en vooral de ongedwongen sfeer. Voor de bands en artiesten is het dé plek om laagdrempelig iets nieuws te proberen. Speeddaten: we krijgen een eerste indruk. Soms doet die indruk naar een volgende ontmoeting verlangen. En soms is het goed dat het bij een korte ontmoeting blijft. In dit verslag onze eerste (en soms tweede) indruk van Amber Gomaa, CERTAIN ANIMALS, Yasmine, Tom Tukker, MANTRA, The Silverfaces en ALASKA POLLOCK.

Gelukkig lukt het Amber Gomaa om met haar krachtige stem, professionaliteit en spontaniteit het geroezemoes te onderdrukken en het café-publiek zelfs tot (betrekkelijke) stilte te brengen in Jazz Café Bebop.

Certain Animals staan in de De Koornbeurs, waar zanger Thijs van Leeuwen zijn hoofd bijna stoot. Maar het lukt Certain Animals om meer geluid te maken die drie man logischerwijs kunnen maken. Smaakt naar meer!

Tom Tukker moet even op gang komen in de mooie ruimte van STECK. De tempowisselingen maken het soms wat rommelig maar ook interessant. Maar vooral in de drukkere stukken gaat de gretige band lekker los.

Bij Mantra kan De Wilde Hollander niet voller, het lijkt of heel Delft is uitgelopen om deze veelbelovende band te zien. Onze eerste indruk is dat Mantra staat als een huis. We willen de band zeker beter leren kennen!

Yasmine staat in Steck met hun hypnotiserende rock. Al snel krijgt deze band de mensen in beweging en naarmate de set vordert wordt de band beter (zekerder?). Mooie ervaring.

The Silverfaces spelen iets buiten de binnenstad, maar gelukkig is het toch lekker gevuld in Café Einstein. Met de sfeer van een elektrisch huiskamerconcert weet de band te overtuigen.

Alaska Pollock pakt groots uit in de pijpenla waar ze spelen, met een grote dromerige achtergrond. Het zet direct de sfeer neer die past bij de muziek van Alaska Pollock. Echt interessant wordt het als de muzikanten zich laten gaan en de muziek wat ruiger wordt.

Natuurlijk hebben we niet alles kunnen zien deze avond. Er stond nog veel meer op ons wensenlijstje. Gelukkig komen er nog meer Popronde avonden om te speeddaten.

Foto’s: Bente van der Zalm