Met knisperende gitaren, soepele basloopjes en een ‘let’s go’ start het debuutalbum van Otherkin. De vierkoppige Ierse band bracht eerder al enkele singles en de EP The 201 uit. OK is een verzameling van stevige grunge popnummers. Enkele hiervan zijn vrij recht toe recht aan, zoals ‘Come on, Hello’ en ‘I was Born’. Maar vaker is de muziek verrassend en speels door de vele tempowisselingen en de gitaar die om de zang heen danst. De heerlijk dominante gitaar trakteert daarnaast op pakkende riffs, a la Green Day. Ook horen we inspiratiebronnen zoals The Clash, Blur en Queens of the Stone Age terug.

De nummers behandelen beslommeringen die de band in het dagelijks leven meemaakt, zoals gedoe in de muziekindustrie (‘Ay Ay’) of over de daklozen in Dublin (‘Razorhead’). Met het maken van muziek proberen de bandleden even te ontsnappen aan deze realiteit. Die intentie is terug te horen op OK. Je voelt de dringende urgentie van de band om alle energie en frustratie via muziek de wereld in te gooien. Veel van de nummers eindigen abrupt alsof de muzikanten er echt wel klaar mee zijn.

De uitsmijter van het album is ‘So So’, dat met ruim vijf minuten een stuk langer duurt dan de overige nummers. Het is alsof de band ons nog even duidelijk wil maken dat Otherkin gewoon een goede veelbelovende band is.

Otherkin is op 31 oktober in Rotown-Rotterdam, 3 november in Sugar Factory – Amsterdam en 4 november in Vera-Groningen te zien.