De Londense alternatieve rockband Wolf Alice groeide in korte tijd uit van veelbelovend naar succesvol. Met Visions of a Life komen we er achter in hoeverre het succes van het debuutalbum  My Love is Cool uit 2015 een toevalstreffer was. De opvolger die vandaag verschijnt laat horen dat Wolf Alice volwassen is geworden en dat ze tot veel in staat is.

Sterk van deze band is de symbiose van de stem van zangeres Ellie Rowsell met de bas, gitaren en drums. Wanneer de zang zacht is, tippelen de baslijntjes op de achtergrond. Maar wanneer Roswell haar woede uit, laat ook de rest van de band dit dramatisch horen. De teksten zijn persoonlijk en gaan over frustraties, liefdes en onzekerheden. Dit vertaalt zich in hoe de muziek klinkt, dat is niet alleen stevig maar vooral ook afwisselend. De ene keer klinkt het album duister, zoals bij het titelnummer Visions of a Life, dan weer agressief, zoals in Yuk Foo en soms ook kwetsbaar in After the Zero Hour. Het nummer Formidable Cool begint wat laid back, maar ontspoort nogal indringend. Sky Musings is juist weer zo uptempo dat het bijna op onze zenuwen gaat werken. Andere nummers zoals Space & TIme en Beautiful Unconventional zijn meer rechtlijnig.

Met dit album toont Wolf Alice zich een sterke band, die veel is gegroeid en waar we nog veel van kunnen verwachten.

Wolf Alice is live te zien op 3 november in de Melkweg in Amsterdam, met the Magic Gang in het voorprogramma.