Het online magazine voor eigenwijze muziek

Orange Skyline in Merleyn: vol vertrouwen naar 2018

Vrijdagavond stond Orange Skyline in Merleyn, met Taveneer uit Nijmegen in het voorprogramma. Orange Skyline kwam in 2017 op verschillende plekken bovendrijven. De band stond op Eurosonic, bracht het debuutalbum ‘Things that I Hide’ uit, was regelmatig te horen op 3FM. Ook speelde de band op verschillende festivals en in het Glazen Huis van Serious Request. Laten we niet de clubtours, met een uitverkochte show in Mezz vergeten. Al met al een mooi jaar voor deze indiepopband uit Groningen.

Orange Skyline brengt vanavond een gevarieerde set, van zowel oudere nummers als nummers van het dit jaar uitgebrachte album. Op het album klinkt de band elektronischer dan tijdens optredens, waar er meer ruimte is voor gitaar en rauwe vocalen. Qua sound verschillen de oudere en nieuwe nummers nogal, maar live klinkt het goed als een geheel.

De band start met een heerlijke muzikale chaos in ‘Lost’. Het zet de toon voor een stevige avond. ‘Common People’ van Pulp staat volgens de band te laag in de Top2000 en de jongens laten met hun geslaagde cover horen waarom het meer eer verdient. Het nieuwe nummer ‘Run that Deep’, dat de band uitprobeert, klinkt erg goed en pakkend. Helemaal los gaat de band in het oudere nummer ‘A Place’.

De bandleden zijn lekker op elkaar ingespeeld en geven elkaar de ruimte waar nodig. En dat werkt aanstekelijk: de zaal gaat lekker los en heeft hier in Merleyn een fijne avond. Wat ons betreft staat dit optreden in ons lijstje van gedenkwaardige optredens 2017. Al met al geeft dit optreden ons volop vertrouwen voor het muzikale jaar 2018 van Orange Skyline.

Foto’s: Bente van der Zalm

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 CHAOS Music Magazine

Thema door Anders Norén