Je herkent vast wel het stereotype van de Amerikaanse droomvrouw uit de jaren vijftig. Dat beeld is ondertussen flink aan het kantelen en als het aan Rakel Mjöll (geboren in IJsland en opgegroeid in Californië), Bella Podpadec en Alice Go van de Londense band Dream Wife ligt, mag het zelfs 180 graden draaien. Op het titelloze debuutalbum is dat goed te horen: hier staan drie zelfbewuste jonge vrouwen die ‘pop rocking punk’ maken.

Daarmee lost het energieke trio de belofte in van EP01 (2016), die veel aandacht kreeg van de serieuze muziekmedia en die de band naar festivals als Icelandic Airwaves en SXSW bracht.
Het album opent met het krachtige nummer ‘Let’s make out’ en dit bezorgde Dream Wife de 24e plaats van de MTV Rocks Playlist 2017. De bandleden noemen dit zelf hun “very own punk-rock rage-filled rallying cry”. Ook de afsluiter ‘F.U.U.’ maakt dat statement helemaal waar.
Wat vrijwel alle nummers kenmerkt, zijn de praat- of schreeuwzang van zangeres Mjöll en de puntige gitaarlicks, in bijvoorbeeld Fire, van gitariste Go. Het popgeluid komt vooral tot uiting in de samenzang, de koortjes en de heldere productie. Een nummer dat anders klinkt dan de andere nummers van dit album is ‘Love Without Reason’, dat dicht in de buurt komt van het geluid van Wolf Alice. Je zou Savages als een andere referentie kunnen zien, maar Dream Wife is wat lichtvoetiger. Ook zijn er echo’s van het meer New Yorkse geluid van een van de eerste vrouwenpunkbands The Runaways. Zelf noemen ze nog David Bowie en Madonna als voorbeelden.

Binnenkort staat Dream Wife twee keer in Nederland: op woensdag 7 maart in de Sugarfactory, Amsterdam en op zaterdag 17 maart in Roodkapje, Rotterdam.