Young Beauties and Fools is het tweede volwaardige album van Canadese band The Glorious Sons. Het eerste album, ‘The Union’, dateert al weer van 2014. Het vijftal rond de broers Brett en Jay Emmons maakt moderne rock, waarin de inspiratiebronnen als Bruce Springsteen, The Rolling Stones en Tom Petty geregeld zijn terug te horen. Met het openingsnummer ‘My Poor Heart’ is de toon wel gezet. Een recht-toe-recht-aan modern rock nummer, waar in de oprechte verwarring van zanger Brett Emmons te horen is. De nummers van het album gaan over zijn leven, zijn familie, de dingen die Emmons heeft gedaan en die hem zijn overkomen. Af en toe balanceert de band op het randje van decadent, zoals in het nummer ‘Everything is Alright’. Dit nummer begint als een vertellend singer-songwriter-achtig nummer, om te eindigen in een soort meezinger. Gelukkig valt het meezing-gehalte over het hele album gezien mee en krijgen we een verzameling gevarieerde nummers voorgeschoteld, zoals een pakkend ‘My Blood’ en het rustigere en serieuzere ‘Thank You For Saying Goodbye’. Ook live zullen de nummers ongetwijfeld staan als een huis.

The Glorious Sons zijn op 3 maart te zien in de Melkweg in Amsterdam.