Gelukkig is All Tvvins net aan ‘the beast from the east’ ontsnapt; het duo uit Dublin speelde zaterdagavond in Ekko, Utrecht. Het voorprogramma DAY_S werd wel gevangen door de winterse omstandigheden en moest helaas de show afzeggen omdat DAY_S niet uit Ierland wegkwam.
Het succesvolle debuutalbum IIVV dateert alweer uit 2016, maar de band heeft niet stilgezeten. In de afgelopen maanden bracht de band de singles ‘Anything’ en ‘Crash’ uit.

Met luid gejuich van enkele fans worden de bandleden op het podium onthaald. Gezien de gevarieerde leeftijd van het publiek, lijkt All Tvvins aantrekkelijk voor een grote doelgroep. De sfeer in de voor driekwart gevulde zaal is verwachtingsvol en gemoedelijk. Er staan genoeg mensen vooraan, maar er is ook voldoende ruimte om te dansen. En dat is precies waar deze muziek om vraagt. All Tvvins maakt interessante pop, verwant aan Everything Everything en Foals.

Hoewel de band officieel uit twee bandleden bestaat, wordt de muziek live ondersteund door een drummer. Het samenspel van het drietal is doeltreffend, ze weten elkaar goed te vinden. Duidelijk is dat we hier serieuze muzikanten aan het werk zien. Vooral gitarist Lar Jaye gaat lekker los en weet bijzondere geluiden uit zijn instrument te toveren.

De nummers gaan ergens over en zanger Conor Adams zingt ze met gevoel. Toch lijkt de stem van Adams aan het begin van de avond wat weg te vallen tussen het muzikale geweld. Adams heeft een niet altijd even opvallende stem, die soms wat vlak klinkt. Maar naarmate de avond vordert, klinken de nummers meer en meer opzwepend en wordt ook de zang krachtiger. Misschien dat de bandleden inmiddels meer warm gedraaid zijn, of dat er meer bekende nummers worden gebracht en het publiek uitbundiger meedoet. De sfeer wordt in elk geval steeds beter en overal om ons heen zien we vrolijke gezichten.

De fans zijn blij wanneer Adams vertelt dat het nieuwe album zo goed als klaar is en er vervolgens nieuwe nummers worden gespeeld, zoals ‘Hell Of A Party’ en ‘Build A Bridge’. Maar misschien is het publiek nog wel blijer wanneer bekendere nummers zoals ‘Alone Together’, ‘Unbelievable’ en de laatste single ‘Crash’ worden gespeeld. Afsluiter van de avond is ‘Darkest Ocean’, vandaag wordt er even niet aan toegiften gedaan. Maar dat geeft niet, want de zaal gaat toch wel los en stuitert heerlijk mee. ‘Don’t have me up all night, worrying worrying; Don’t have me up all night, worrying…’

Foto’s: Bente van der Zalm