Zo’n vijf jaar geleden hebben de Duitse en Nederlandse leden van SUiT elkaar bij een uitwisseling van de Fontys Rockacademie (Tilburg) en de Popakademie (Mannheim) ontmoet. Sindsdien timmert de band flink aan de weg. Vooral in Rusland doet SUiT het goed: de band is net terug van een korte tournee door de Oeral en Siberië en werd geboekt als headliner van het grootste winterfestival Old New Rock.Als kerstcadeautje bracht SUiT eind 2017 al de sfeervolle EP ‘Lovers Leavers Loners’ uit, vergezeld van een psychedelische videoclip. Vandaag verschijnt het eerste volwaardige album. Zelf omschrijven de bandleden hun muziek als ‘sexy’. Ons doet het sterk denken aan een band als Queens of the Stone Age.
Zanger Alexander Braunbarth of simpel Lex Brown is een verhalenverteller die aandacht vraagt van de luisteraar. In vrijwel alle nummers staat de muziek in dienst van zijn heldere, elastische vocalen tegen een achtergrond van stuwende drums.
Het album is heel afwisselend. Zo wordt er zwaar ingezet met de titeltrack ‘The Girl, The God, The Rush’, zijn ‘Robot Sweat’ en ‘Shifting Dunes’ goed dansbaar en klinkt ‘Kings and Queens’ juist warm en vriendelijk. Ook voor wat rustigere nummers is ruimte gemaakt, ‘Water My Friend’ is bijvoorbeeld een zeer fraaie ballad. En natuurlijk is ook de recente single 1q84 op het album te vinden.

In maart heb je de kans om SUiT live te zien:
11/3: Apeldoorn, De Gigant
12/3: Amsterdam, The Waterhole
14/3: Tilburg, Sounds
15/3: Den Bosch, W2
16/3: Arnhem, De Kroeg
17/3: Leiden, Sofar Sounds
18/3: Rotterdam, Sofar Sounds
19/3: Maastricht: De Muziekgieterij