‘Where Wildness Grows’ is de titel van het nieuwe album van de Britse indierockband Gengahr. Met dit album laat het viertal horen dat ze een behoorlijke ontwikkeling hebben doorgemaakt sinds de release van het debuutalbum ‘A Dream Outside’ uit 2015.
De muziek en de karakteristieke stem van Felix Bushe lijken soms met elkaar in contrast: scherpe gitaren tegenover de mooie kopstem. Schijn bedriegt, want alle muzikale ingrediënten vormen een mooi geheel. De nummers vormen een uitgebalanceerde verzameling werken. ‘Burning Air’ heeft stevige gitaren met veel haperende ritmes, terwijl ‘Before Sunrise’ dromeriger en zonniger klinkt en ‘Carrion’ en I’ll be waiting’ meer uptempo zijn. Deze veelzijdigheid, die bovendien zorgvuldig is uitgewerkt, maakt dat ‘Where Wildness Grows’ zelfs na eindeloos afspelen niet snel verveelt.

Op 4 april staat Gengahr in Sugarfactory, Amsterdam