Afterpartees viert het uitkomen van het nieuwe album ‘Life is Easy’ met een clubtour. Gisteravond stond de band in Ekko en Steve French mocht het publiek opwarmen. Beide bands hadden we nog niet eerder live gezien, hoog tijd dus om op ontdekkingstocht te gaan.

Hoewel de band al een paar jaar bestaat, hadden wij nog niet eerder het genoegen om kennis te maken met Steve French. De onlangs uitgebrachte EP ‘Colinton’ staat vol met lekker alternatieve popnummers. Wat een geluk dus, dat deze band vanavond support act is. Al bij aanvang van de set is de zaal van Ekko goed gevuld. Het publiek staat aanvankelijk wat afwachtend ver van de band, maar na wat aanmoediging van de band  wordt het gat tussen publiek en podium gevuld. Veel nummers zijn stevig waardoor de aanwezigen als vanzelf wat gaan meebewegen. Zanger Cees Paris geeft zelf het goede voorbeeld door lichtvoetig mee te huppen met de muziek. Voor ons is het een verrassing om Ruben van Weegberg (Canshaker Pi) bij deze band te zien spelen. Muzikaal zit het prettig in elkaar: veel afwisselende melodieën, interessante ritmes en vooral de prettige donkere stem van Paris, die de nummers soms een wat duistere klank meegeeft, zijn kenmerkend.

De volgende traktatie is Afterpartees. Met veel energie springt zanger

Afterpartees

Niek Nellen het podium op. Hij stuitert al direct op en neer, zowel op het podium als tussen de mensen. Die kunnen dit niet lang over zich heen laten gaan, dus al snel danst iedereen lekker mee. Zo gaat het feestje eigenlijk het hele optreden door. Terwijl de overige muzikanten solide spelen, dartelt Nellen op het podium en zwaait hij met zijn armen, zijn lijf en de microfoon. Hij lijkt een geboren entertainer, maar gelukkig is de zang ook goed genoeg. Naarmate het optreden vordert komt zijn stem ook steeds beter los en zingt hij alsof zijn leven er vanaf hangt.

 

Natuurlijk speelt de band veel nummers van het nieuwe album ‘Life is easy’. En zo eenvoudig lijkt het leven vanavond te zijn. Afterpartees weet de aandacht van de hele zaal er goed bij te houden. De muziek is vrolijk en soms wat serieuzer; meestal stevig en soms rustig. Tegen het einde van de avond krijgen we een heel mooi rustpunt, wanneer gitarist Bas Nellen ‘Be With You’ zingt. Missie geslaagd vanavond.

Afterpartees zijn verder nog live te zien:
31 maart PIER 15 Skatepark, Breda
1 april Hedon, Zwolle
7 april Bibelot Poppodium, Dordrecht
5 mei Heerlen, Heerlen
26 mei Sniester, Den Haag
 
Steve French is live te zien:
6 april Paardcafe, Den Haag
13 april De Nul, Hengelo
Foto’s: Bente van der Zalm