Overal waar Isaac Gracie live speelt laat hij het publiek in extase achter (lees hier ons verslag van zijn optreden in Rotown begin dit jaar). Op indringende wijze weet hij door te dringen tot de kern van waar muziek om gaat: het overdragen van emoties. Eerder bracht Gracie enkele EP’s uit; vandaag verschijnt zijn debuutalbum ‘Last Words’.

‘Maybe I wasn’t cut out for this; you know, I’m terrified zingt Gracie in ‘Terrified’. Hij spaart zichzelf niet en zingt pijnlijk persoonlijk over de ellende en onzekerheden in zijn leven. Het zijn niet alleen de teksten die de nummers indringend maken. Muzikale inspiratiebronnen die ook de ziel wisten te raken, zoals Jeff Buckley en Leonard Cohen, zijn goed terug te horen. Vooral met Buckley is de vergelijking snel gemaakt, gezien het gitaarspel en het stemgebruik van Gracie.
Sommige nummers van het album zijn heel klein gehouden, zoals ‘When You go’ en het beeldschone ‘Hollow Crown’, maar vaker werken de nummers naar een muzikale climax toe.  ‘The Death of You and I’ springt eruit omdat het muzikaal speels is en een rollercoaster van emoties omvat. Nummers als ‘Last Words’, ‘Silhouettes of You’ en ‘Reverie’ liggen goed in het gehoor en blijven in je hoofd rondzingen. Ach, dat geldt eigenlijk voor alle nummers. Wat een geluk op deze vrijdag de dertiende!

Isaac Gracie

Isaac Gracie is te zien:
13 mei Oosterpoort, Groningen
15 mei Cloud Nine, Utrecht
16 mei Doornroosje, Nijmegen
17 mei Muziekgieterij, Maastricht