NIEUW ALBUM:

Over ambities gesproken: nog niet eens een jaar bezig en nu al een album vol met liedjes uitbrengen! Downtown District, uit Sassenheim, doet dit gewoon. Op het debuutalbum ‘Downtown District’ staan veel strakke punkrock-nummers, die doen denken aan Blink-182 en The Ramones. De titels van de nummers (zoals ‘Selfdestructive World’, ‘Call Me a Psycho’ en ‘Anti-Social Syndrome’) klinken al net zo boos en depressief als de zang. Ergens halverwege het album is ‘Dreamhouse’ even een rustpunt tussen al het geweld. Toch zijn niet alle nummers even serieus: het net iets te melige nummer ‘Toilet Time’ gaat precies over datgene wat de titel belooft. Met dit album geeft Downtown District een stevig visitekaartje af. Natuurlijk moet deze band groeien. Hopelijk krijgt de band veel mogelijkheden om zich ook live te ontwikkelen. Want dit album maakt nieuwsgierig naar hoe de band live klinkt. We willen weten of de stem van zanger Joel van der Horst zich staande houdt tussen het gitaar geweld, of drummer Stan Schrama live ook genoeg ruimte krijgt en vooral hoe lang het duurt voor er gemosht wordt.

Het album is te beluisteren op Spotify: https://spoti.fi/2HLtn4y

Downtown District is live te zien:
28 april The Collision of Arts, Saturnus Live Music, Scheveningen
18 mei De Tanker in Noord, Amsterdam