Vandaag verschijnt 21st Century Liability, het eerste volwaardige album van de 19-jarige Yungblud. Eerder dit jaar bracht Yungblud (oftewel Dominic Harrison) een titelloze EP uit, met daarop nummers als ‘I Love You, Will You Marry Me’, ‘Polygraph Eyes’ en ‘Anarchist’.

De meeste nummers van deze EP komen terug op het album. Opvallend is dat de eerste single ‘King Charles’ niet terug te vinden is op 21st Century Liability.
Met ‘Eulogy’, een herdenking ter ere van Yungblud, opent het album een beetje luguber, om vervolgens verrassend ingetogen te vervolgen met ‘Die For The Hype’. Hierin maakt Yungblud zijn positie als vertegenwoordiger van de boze, onbegrepen jeugd meteen waar. Hij bezingt graag zijn zorgen en frustraties, met serieuze teksten die soms wat cynisch zijn (‘all I want to do is kill somebody like you’). Het moet gezegd worden, naast de tekst is de kracht van veel nummers dat ze zich venijnig gemakkelijk in het gehoor nestelen. De liedjes poppen op onverwachte momenten in hoofd op: ‘Lalala pschycotic kids’. Veel nummers bestaan uit herhalingen van korte zinnen: ‘I’m a 21st Century Liability’.  Wel dreigt het typerende zingen en rappen een beetje eentonig te worden. Gelukkig hebben de nummers regelmatig tempowisselingen of uithalen, zodat het niet te saai wordt.
Yungblud wekt de indruk net een nieuwe synthesizer te hebben, die hij nog helemaal aan het uitproberen is. Het album lijkt bijna een test van hoeveel vreemde geluiden je door elkaar kunt gooien, voordat het echt een gekkenhuis wordt. Hoewel, waar Yungblud over zingt heeft al veel weg van een gekkenhuis (‘Doctor, give me a lobotomy’). Dus, wat moeten we daar nog aan toevoegen?

Yungblud