Vorige week kwam Outsiders, het album van indierockband The Magic Numbers uit. Dit is het vijfde album van het kwartet, dat uit twee keer een broer en een zus bestaat. Als je naar het album luistert, dan zou je niet direct raden dat het viertal uit Londen komt, want het geheel ademt een Amerikaanse sfeer.
Met Outsiders weet The Magic Numbers een zeer gevarieerd album neer te zetten. Zo zijn ‘Ride Against The Wind’ en ‘The Keeper’ lekker stevig, terwijl ‘Sing Me a Rebel Song’ en ‘Lost Children’ daarentegen introverter zijn. Wat de nummers met elkaar overeenkomstig hebben, is de mooie samenzang van de bandleden. De muziek doet denken aan die van The Del Fuegos en Tom Petty en lijken zo uit de jaren ‘70 en ‘80 te komen. Het is een aparte keuze van de band om het album te eindigen met een aantal rustige nummers, daardoor vergeet je aan het eind dat de eerste nummers wat steviger zijn. Maar gelukkig is daar dan weer de shuffle functie voor uitgevonden.