Vandaag verschijnt ‘Get Better’, het debuutalbum van Bad Sounds. De Britse band rondom Ewan en Callum Merret bracht al eerder een aantal pakkende nummers uit, zoals de single ‘Are You High?’.

Laat dit nummer nu net niet op ‘Get Better’ terecht zijn gekomen. ‘Wages’, dat op de Soundtrack van de game ‘FIFA 18’ staat, is wel terug te vinden op het album. De broers zijn bij de samenstelling van het album zeer zorgvuldig te werk gegaan, waardoor het een mooie opbouw kent. De muziek die Bad Sounds maakt, laat zich niet zo heel eenvoudig omschrijven, maar een mix van melodieuze indiepop en hiphop komt in de buurt. Een opvallend nummer op het album is ‘Thomas Is a Killer’, dat geschreven werd naar aanleiding van de dood van een goede vriendin van Ewan Merret. Hoewel meer liedjes een donkere ondertoon hebben, is dit nummer niet echt representatief voor het album. Veel hebben een vrolijke uptempo beat, waardoor de diepere teksten niet zo opvallen. Om de drumbeats te laten klinken zoals ze doen, hebben de Merret broers originele jaren ’60 en ’70 drumkits tevoorschijn gehaald. Het resultaat is een verzameling aanstekelijke nummers, die zelfs na veel draaien niet vervelen.

Lees hier het interview dat we met Ewan en Callum Merret hadden over het album ‘Get Better’

Bad Sounds
Foto: Bente van der Zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *