Drankje in de hand, hangend op een zitzak of in een strandstoel bijpraten met oude bekenden met op de achtergrond lekkere muziek: dat is in het kort wat Where We’ve Met is. Twee dagen lang verzorgden vele artiesten de muzikale achtergrond van het groots opgezette buurtfeest. Gemoedelijk, met een ons-kent-ons-sfeer, waarbij de biertreetjes netjes worden teruggebracht. Wij kwamen de sfeer van dit festival proeven en hadden in het bijzonder aandacht voor de optredens van Cookhouse, Orange Skyline en The Brahms.

Cookhouse bestaat nog niet zo lang, pas sinds 2016, maar timmert lekker aan de weg. Vorig jaar bracht de band al een eerste EP uit, deed mee aan Popronde en in april dit jaar bombardeerde 3FM Cookhouse tot 3FM talent. De mannen maken een mengsel van folk, funk, blues en wereldmuziek en dat doet het goed bij zo’n festival als dit. De muziek is aanstekelijk en het enthousiasme van de band maakt het compleet. Mensen liggen, hangen en staan voor het podium en we zien eigenlijk alleen maar vrolijke gezichten. En dat komt misschien voor een deel, maar niet alleen, door de drank.

Cookhouse is te zien: 25 oktober Poppodium Duycker, Hoofddorp; 25 november De Eetalage, Lelystad en 15 december Café de Pancraat, Heerlen

Tegen de tijd dat de duisternis invalt, worden de strandstoelen ingeklapt en de zitzakken weg gesjouwd. Het is tijd om te gaan staan en vooral om te bewegen. Het plein is lekker vol wanneer Orange Skyline opent met ‘Common People’ van Pulp, een nummer dat eigenlijk wel heel mooi in het repertoire van de band past. Hoewel Orange Skyline uit vier vaste bandleden bestaat, wordt de band live bijgestaan door een toetsenist en een extra gitarist. Hierdoor klinkt de muziek lekker vol. Over vol gesproken: het is trouwens behoorlijk proppen op dit piepkleine podium, hierdoor hebben de jongens niet zoveel bewegingsvrijheid. Dit neemt niet weg dat er over en weer voldoende energie rond spat: van bandleden naar publiek en andersom. De band houdt de vaart er behoorlijk in. Mensen dansen en vooral vooraan gaan een paar aanwezigen helemaal los tijdens het laatste nummer ‘Sound & Fury’.

Orange Skyline is te zien op 7 september Uitmarkt, Emmen en binnenkort verschijnt het interview dat we met zanger Stefan van der Wielen hadden op onze website.

Aan publiekstrekker The Brahms de eer om het festival Where We’ve Met af te sluiten. Net als Orange Skyline was The Brahms eerder supportact van Kensington. En net als Orange Skyline gaat ook deze band er vanavond hard tegenaan. Het publiek dat zich voor het podium heeft verzameld, is net wat jonger dan bij Orange Skyline. Men lijkt wel zin te hebben in een avondje uit en dit optreden is hier een goed begin van. Al vanaf de eerste tonen wordt er behoorlijk gedanst en nummers worden meegezongen. De band klinkt goed, als een geoliede machine. Het festival lijkt opeens heel wat als er bij het nummer ‘Golden’ allemaal confetti de lucht in wordt gespoten. Het verhoogt in elk geval de feestvreugde bij de aanwezigen. Jong en oud danst en feest met elkaar: een mooi gezicht.

The Brahms zijn te zien op 20 september bij The Liberation 040, Eindhoven.

Aan de andere kant van het plein wordt het akoestische podium weer ontmanteld. De mensen gaan daar ook nog wel even door. De organisatie kan tevreden zijn: er is weer bijgepraat, ontmoetingen hebben plaatsgevonden en er is gefeest. We kunnen er weer even tegenaan.

Foto’s: Bente van der Zalm