Vandaag gaat Popronde, het rondtrekkende muzikale festijn, weer van start in Nijmegen. Er zijn weinig bekende bands in Nederland die níet aan Popronde hebben meegedaan. We doen vele bands tekort door ze niet te noemen, maar toch pikken we vijf favorieten uit de enorme bak met goede bands. De bands die je volgens ons zeker zou moeten zien, zijn Steve French, Moon Moon Moon, The Spvrk, Tape Toy en RAiK.

The Spvrk doet ons aan Paramore denken, door de stevige gitaren, de mooie zang en de catchy nummers. The Spvrk (spreek uit als The Spark) is een jonge band uit Breda die een enorme groei doormaakt en zeker hitpotentie heeft.

TAPE TOY omschrijft zichzelf als gek, wij zouden de band liever willen typeren als een sneltrein. De band bestaat namelijk nog niet zo lang, maar dendert nu al met grote vaart naar de oppervlakte van de grote muzikale vijver. TAPE TOY won de Amsterdamse Popprijs 2017 en heeft al een flinke dosis fijne liedjes die venijnig blijven hangen.

Steve French bracht al de EP ‘Colinton’ uit, die vol staat met lekker alternatieve popnummers. Muzikaal zit het bij de band wel goed:  we worden getrakteerd op veel afwisselende melodieën, interessante ritmes en de prettige donkere stem van zanger Cees Paris, die de nummers soms een wat duistere klank meegeeft.

Wij werden gepakt door de omvangrijke, maar o zo eerlijke teksten met mooie muziek die kenmerkend zijn voor de nummers Moon Moon Moon. De band rondom Mark Lohman deed vorig jaar ook mee met Popronde, maar is niet voor niets in de reprise. Een optreden van Moon Moon Moon vraagt om meer.

De Rotterdamse RAiK mixt hip hop en singer songwriter door elkaar en is daar mee een beetje een vreemde eend in de bijt bij CHAOS Music Magazine. Live neemt hij met vier muzikanten mee en we zijn benieuwd hoe het live klinkt.

Benieuwd naar de ervaringen van bands die vorig jaar hebben meegedaan? Lees ook de interviews met PEER, The Visual, Yasmine en Jagd

Foto’s: Bente van der Zalm