Vandaag verschijnt het debuutalbum ‘My Mind Makes Noises’ van de Engelse alternatieve popband Pale Waves. Na vier maanden van spoilers en elke maand een single hoeven fans niet langer te wachten. Eerder dit jaar bracht de band de EP ‘All The Things I Never Said’ uit die enthousiast werd ontvangen. Deze week maakte de band bekend in januari mee te gaan als voorprogramma voor The 1975 in het Verenigd Koninkrijk.

Op het nieuwe album van Pale Waves is dezelfde jaren-80-sfeer als op de EP gebleven. Wat meteen opvalt als je het hele album luistert, is dat alle nummers mooi op elkaar aansluiten ondanks dat de nummers afwisselend zijn. Het album wordt afgesloten met het emotionele nummer ‘Karl (I Wonder What It’s Like To Die)’ dat over de familie gaat van zangeres Heather Baron-Gracie. Vrijwel elk nummer heeft hetzelfde thema: de pijn van een gebroken hart. In het nummer ‘One More Time’ zit bijvoorbeeld de tekst “I fell in love with you as the seconds went by. Can you tell me just what changed your mind?”. Dit is ook meteen het mooie aan Pale Waves: de directheid die in de teksten van de nummers zit. Pale Waves krijgt veel support via social media van bands zoals The 1975. Op het album is dan ook duidelijk te horen dat hier een deel van de inspiratie van de band vandaan komt.

Op donderdag 11 oktober staat Pale Waves in de Sugarfactory, Amsterdam.

Pale Waves

Tekst: Anouck Bosma