Lagüna uit België, heeft onze Zuiderburen doen opveren tijdens De Beloften, die deze band in 2017 won, en later tijdens de finale van Humo’s Rock Rally 2018, waar de band het zilver veroverde. Sindsdien hebben de bandleden niet stil gezeten; er waren optredens in binnen- en buitenland, de single ‘Amber Hands’ werd uitgebracht en afgelopen vrijdag verscheen de titelloze debuut EP.

Met deze EP geeft  Lagüna direct een sterk visitekaartje af. De vier tracks op het album zijn stuk voor stuk sterke en strakke uptempo nummers, waarin de drums, gitaar en bas elkaar solide in balans houden. Als we er een referentie aan moeten koppelen, dan is dat Joy Division. Dit komt vooral door het stemgeluid van zanger Niels Elsermans en door het synthesizergeluid waardoor de muziek tijdloos aandoet.

We zijn zeer benieuwd hoe de band live klinkt. Gelukkig kunnen we daar binnenkort achter komen. In Nederland is Lagüna op 20 oktober tijdens Left Of The Dial, Rotterdam en op 5 november in Transformer Club at Muziekgieterij, Maastricht.