Vandaag brengt JEDITAH (van der Meulen) haar zelfgeproduceerde debuut EP ‘Waves’ uit. Het is de eerste release onder haar eigen naam en bevat vijf nummers waar je het label electropop op kan plakken, maar daarmee doe je haar muziek te kort.
Veel meer zijn het kwalitatieve singer-songwriterliedjes, tegen een achtergrond van pakkende ritmes en zelfgemaakte samples.
Het geluid is tegelijkertijd dromerig en dansbaar. JEDITAH heeft een aangename, bijna fluisterende stem en een fijne frasering.
De muziek klinkt nergens koel en dat is mede te danken aan de inbreng van Brendan Jan Walsh, die op vier van de vijf nummers als cellist te horen is.
Dat de kwaliteit hoog is, hoeft geen verrassing te zijn. Van der Meulen kreeg haar muzikale opvoeding namelijk met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten: ze reisde rond met haar ouders, als onderdeel van een muzikaal gezelschap. Verder maakte ze vier jaar lang deel uit van het wat ruigere trio Electric AlleyCat, dat in 2013 stopte.
Het mixen en masteren was in goede handen bij Martijn Groeneveld (die dat eerder deed voor bijvoorbeeld Klangstof, Blaudzun en Rondé).
Muzikale referenties zouden verder kunnen zijn: Dooxs, Portishead, Eefje de Visser, WARD, Lykke Li.

De release-show is op 4 oktober in OT301, Amsterdam.