Het mag geen verrassing meer zijn dat EUT een van Nederlands succesvolste nieuwe acts is. Vers van het conservatorium van Amsterdam scoorde de band in juni 2017 meteen al met de tweede single ‘Supplies’, die uitkwam bij V2 records. Daarna ging het hard: de band werd gebombardeerd tot 3FM talent en werd 26 keer geboekt bij de Popronde 2017. Ook het optreden op Noorderslag was een doorslaand succes, dus de (festival)agenda voor de zomer was al snel gevuld. Vandaag verschijnt het langverwachte debuutalbum: ‘Fool For The Vibes’.

EUT heeft het afgelopen jaar aan het album gewerkt in de Haagsche Basementstudio – ook bekend van Di-RECT – met Tijmen van Wageningen. Tussen de bedrijven door wist EUT met enige regelmaat sterke singles uit te brengen: ‘Bad Sweet Pony’, ‘Crack the Password’ en ‘Sour Times’. Die nummers worden allemaal gekenmerkt door het inmiddels typische EUT-geluid. De bandleden omschrijven dit geluid zelf als postpop: liedjes met een enorm pakkende vibe, die zich meteen in je oren nestelen en niet meer uit je hoofd te krijgen zijn. De nummers hebben springerige ritmes en bijzondere geluidseffecten, met soms een vervormde zang van Megan de Klerk. Haar zang is tongue-in-cheek te noemen, maar het schijnbare gemak waarmee ze zingt, verraadt een grote controle over haar stem.
De goede Engelse teksten zijn onconventioneel en gaan over jeugdigheid en opgroeien, de overgang naar volwassenheid, wat lijkt op het proces dat deze band doormaakt. Verwacht van EUT geen zoete liefdesliedjes, hoewel ‘Storm of Stars’ en het mooi gezongen ‘I Came To Be Gone’ enig tegenwicht bieden. ‘Don’t You Love Me’ is zelfs een van de stevigere nummers. Een tip: luister ‘How Did You Know’ helemaal tot het einde af, want dat heeft een verrassend slot.
EUT is dus geen band om je schouders voor op te halen, maar dat was eigenlijk al helder vanaf de eerste single ‘Dusty Old Me’ (niet op het album), waarin alle ingrediënten voor het succes al aanwezig waren.

Lees hier het interview met Sergio Escoda dat CHAOS Music Magazine eerder met hem had.

Als je EUT live in actie wilt zien, grijp dan je kans bij de clubtour voor dit album:

25.10 | Paradiso Noord, Amsterdam (Album Release Show)
29.11 | Willem Twee Poppodium, ‘s-Hertogenbosch
30.11 | Podium ’t Beest, Goes
08.12 | Podium Victorie, Alkmaar
13.12 | EKKO, Utrecht
14.12 | Metropool, Hengelo
15.12 | Simplon, Groningen
19.12 | Merleyn, Nijmegen
20.12 | Bibelot, Dordrecht
28.12 | Hall of Fame, Tilburg