Het is afgelopen jaar hard gegaan met de Belgische Tamino, met alleen een EP uit heeft hij drie keer de Ancienne Belgique uitverkocht, stond hij in het voorprogramma van Ben Howard en op Down The Rabbit Hole. Eerder kwamen al de nummers ‘Tummy’ en ‘Persephone’ uit, maar vandaag is eindelijk de release van het hele album ‘Amir’. 

De verwachtingen lagen hoog voor het nieuwe album van Tamino, maar het maakt elke verwachting waar en overtreft ze zelfs. In ieder nummer komt de stem van Tamino mooi naar voren en deze weet je keer op keer te raken, vooral in de nummers ‘Verses’ en ‘Chambers’. In alle liedjes hoor je het lijden in zowel de liefde als het leven van Tamino. Dit komt ook terug in de teksten, bijvoorbeeld in het nummer ‘Verses’ waarin Tamino zingt: “Where all I have heard sounds anew,  all I am worth depends on you”.
Wat gebleven is ten opzichte van de EP, zijn de melancholische teksten zoals bij het nummer ‘Chambers’: “How can we refuse the seas of fire between your heart and mine”.
Bijzonder aan ‘Amir’ is dat overal op het album terugkomt hoe persoonlijk ‘Amir’ is voor Tamino. Bijna alles is ingespeeld door Tamino zelf en het is zo gemaakt, dat het past bij elke emotie. Het persoonlijke komt ook terug in de artwork van het album: dat is gemaakt door Ramy, de broer van Tamino, die in zijn creatieve team zit.

Tamino heeft bekend gemaakt komend jaar vaker naar Nederland te komen, onder andere naar Tivoli Vredenburg (2 maart 2019).

Dit jaar isTamino nog in Nederland te zien op 14 december in Paradiso, Amsterdam

Tekst: Anouck Bosma