Vandaag verschijnt Heartbreak Hi, het tweede album van de Belgische indiepopformatie The LVE, bij Gentlemen Recordings. Met dit album lijkt de band achterom te kijken (de titel is een knipoog naar de ooit zo populaire Australische tv-serie ‘Heartbreak High’), om vervolgens te verzuchten dat het leven van een dertiger soms best een worsteling kan zijn.

In de nummers worden thema’s aangesneden waar iedereen zomaar mee te maken kan krijgen: mensen gaan dood, worden ziek of scheiden van hun partner. Hoe naar het doormaken hiervan ook is, het is de fundering van de mooie en gevoelige liedjes op Heartbreak Hi. Kenmerkend is hierbij de samenzang van Sara Raes en Gerrit Van Dyck, die elkaar zo treffend aanvullen. Ook de inbreng van de overige vier bandleden is duidelijk hoorbaar. Alle bandleden hebben verschillende muzikale achtergronden, waardoor de muziek veelzijdig en niet eenvoudig in een hokje te stoppen is.
‘Heartbreak Hi’ klinkt als een bos in de herfst: met opfladderende bladeren, regendruppels die in je nek vallen, maar waarbij de zon regelmatig door de bomen schijnt. Het album is namelijk niet alleen maar kommer en kwel; het eindigt met het hoopgevende ‘Dreams & Memories’.

The LVE gaan op release tour en zijn in Nederland te zien op 17 november in The Collectors in Gilse.

Wil je meer weten over de achtergrond van het album? Lees dan hier het interview dat we hadden met zanger Gerrit van Dyck.