Na een optreden op het festival Motel Mozaique eerder dit jaar, is de Belgische band Faces On TV op een koude zaterdagavond terug in Rotown, Rotterdam. Het is voor de band het laatste optreden van het jaar. Hiervoor is de Utrechtse band Jo Marches gevraagd als voorprogramma. In april kwam het debuutalbum van Faces On TV ‘Night Funeral’ uit, sindsdien stond het viertal op festivals zoals Rock Werchter. Komend jaar gaat de band weer op tour en verzorgen ze het voorprogramma van Balthazar.

Wanneer de elektronische popband Jo Marches begint, is de zaal al halfvol. Zangeres Johanneke Kranendonk gaat helemaal op in de muziek. De band weet een goede set neer te zetten met onder andere nieuwe nummers van de in oktober uitgekomen EP ‘Day In Day Out’. Het nummer dat het meeste opviel was ‘Clearing’ en hierbij begonnen er een aantal mensen mee te zingen. Jammer genoeg krijgt de band het publiek niet helemaal mee. Er wordt nog veel doorheen gepraat, wat vaak afleidt van de muziek. Jo Marches heeft de potentie om nog groter te worden, onder andere door de goede set en de stem van Kranendonk. Na ongeveer een halfuur is het optreden afgelopen en maakt het publiek zich op voor Faces On TV.

Wanneer Faces On TV op het podium staat, begint het publiek luid te klappen en is Rotown propvol. Zanger Jasper Maekelberg kan je al kennen als producer van Balthazar en gitarist van Warhaus, maar hier laat hij zien hoe goed hij is als frontman. Vanaf de eerste seconde van de set krijgen de bandleden het publiek volledig mee en wordt er veel gedanst. Tijdens het hele optreden door komt Maekelberg regelmatig op de rand van het podium staan om het verhaal van zijn liedjes over te brengen op de zaal. Ook is hij niet bang om iemand in het publiek aan te wijzen en kijkt hij de aanwezigen regelmatig recht aan. De rest van de bandleden hebben, net zoals Maekelberg, geen vaste plek op het podium en staan soms bij drummer Klaas De Somer mee te dansen. Het enige nummer waarbij niet gedanst wordt is ‘Tell Me’, dat op een mooie breekbare manier wordt gebracht.

Tijdens nummers zoals ‘The Image Of Boy Wonder’ en ‘Dancing After All’ begint het publiek mee te zingen en wordt de sfeer nog beter dan het al was. Het hoogtepunt van het concert is tijdens ‘Suspicious’ wanneer Maekelberg het publiek in gaat, rondloopt en verschillende mensen op zijn eigen manier betrekt bij het nummer. Als toegift wordt het nummer ‘Slowly Fading Out’ gespeeld, wat een mooie afsluiter is van de avond. Iedereen wordt uitgenodigd om nog wat te drinken met de band. 

Volgend jaar staat Faces On TV  onder andere in Paradiso, Amsterdam op 11 mei.

Lees hier het interview dat wij voorafgaand aan de show hadden met Jasper Maekelberg.

Tekst: Anouck Bosma
Foto’s: Bente van der Zalm

 

One Reply to “Faces On TV is niet bang om publiek mee te nemen in Rotown”

Comments are closed.