De Belgische Tamino heeft een mooi jaar gehad: zijn debuutalbum ‘Amir’ werd met enthousiasme ontvangen en hij mocht op tour naar onder andere Turkije en Ijsland. Van alle podia in Nederland past Paradiso het beste bij Tamino. Het lijkt geen toeval dat hij zijn laatste show van 2018 hier speelt; in de stad waar hij een aantal jaar heeft gewoond voor zijn studie. De avond wordt geopend met de popnummers van Tristan, die mee komt vanuit België.

In maart komt haar tweede EP uit en vanavond mocht Tristan met haar popnummers de avond openen. Normaal speelt Isolde Van den Bulcke met een band, maar dit optreden doet ze in haar eentje. Ze maakt gebruik van verschillende elektronische effecten, zowel in haar stem als in haar muziek. De set begint met het nummer ‘Frank’ dat al gelijk veel indruk maakt door de eerder genoemde effecten. Het publiek blijft aandachtig luisteren en het is elke keer weer afwachten wat er in het volgende nummer komt. Dit maakt Tristan tot mooi voorprogramma voor Tamino.

Onder luid applaus komt Tamino het podium op. Naast zich heeft hij zijn band, die bestaat uit toetsenist Vik Hardy en drummer Ruben Vanhoutte. ‘Persephone’ is het eerste nummer dat gespeeld wordt en vanaf de eerste seconde valt de hele zaal stil. Zo blijft het de hele set: doodstil. Niemand wil  iets missen van de mooie nummers en stem van Tamino. Vlak daarna wordt het nummer ‘Cigar’ gespeeld, dat door een aantal mensen wordt meegezongen. Op ongeveer de helft van de set speelt Tamino ‘Verses’ in zijn eentje, met alleen zijn gitaar als begeleiding. Tamino speelt niet alleen de nummers van zijn nieuwste album ‘Amir’, maar ook ‘Reverse’ en ‘Smile’ van de eerste EP. Tijd om iets te zeggen krijgt Tamino nauwelijks. Elke keer als hij iets wil zeggen komt er een applaus waar niks tussen te krijgen is. Dit gebeurt de hele avond; alles maakt zoveel indruk op het publiek, dat het applaus na elk nummer steeds luider wordt. Als speciale gast speelde Colin Greenwoo, bekend als bandlid van Radiohead, mee als bassist met de nummers ‘Indigo Night’ en ‘Smile’. Tijdens de toegift doet Tamino ‘Seasons’, een cover van Chris Cornell, een nummer dat goed bij zijn stem past. Als laatste speelt de band ‘Smile’, wat een mooie afsluiter is van deze indrukwekkende avond.

Tamino

Tekst: Anouck Bosma
Foto’s: Bente van der Zalm