Sterk en verfrissend debuutalbum met hitpotentie

Met de hitsong ‘No Roots’ uit 2016 trok de Engels-Duitse zangeres de aandacht in de muziekindustrie. Nu, drie jaar later, is de rest van het debuutalbum ook af en presenteert Merton een gevarieerde en sterke plaat die meer potentiële hits bevat.

‘Mint’ start met ‘Learn To Live’, een uptempo nummer met sterke beat, waarover Merton haar warme vocalen uitgiet. Denk Amy MacDonald in een nieuw jasje. “I wanna learn how to live, without the consequences”, deze zin uit het nummer lijkt als het mantra van het album te werken. ‘Mint’ gaat over niet weten waar je thuishoort, en toch richting bepalen en zelf kiezen hoe je het leven inricht, waarbij onbezorgdheid weer gevonden zou moeten worden.

Qua genres is ‘Mint’ een interessant album om naar te luisteren. Het bevat een mix van stevige rocknummers, poppy melodielijnen, funk-achtige basloopjes en nummers met een knipoog naar 70’s disco, zonder dat het rommelig en onoverzichtelijk wordt. ‘I Don’t Hold A Grudge’ is een nummer waarin deze elementen terugkomen.

Al met al een sterk eerste album van Merton. Goed in elkaar zittende nummers vullen het album, wat ook wel moest, aangezien er tussen ‘No Roots’ en het uiteindelijke ‘Mint’ bijna drie jaar zit. Desalniettemin maakt het een uiteenlopend geheel dat verfrissend is om naar te luisteren.

Tekst: Hadassa Oostindiër
Foto: Tim Bruening

Alice Merton - Tim Bruening