Tekst: Hadassa Oostindiër

‘Nothing Is Nothing’ is de nieuwe, inmiddels derde EP van Alcuna Wilds. De vierkoppige trip-rockband brengt vandaag een veelzijdige EP uit die veel verschillende stijlen bevat. De releaseparty is vanavond in EKKO, poppodium in thuisstad Utrecht.

De EP start met ‘Pulse’. Een dromerig driekwartsmaatje is de basis van het nummer dat zich voortstuwt op een door bas en drum gebaseerde motor. Daaroverheen een sausje van gitaar en andere effecten. Hypnotiserend, tikje psychedelisch. Zeker wanneer frontvrouw Nadja Freeman begint te zingen. Warme, zachte vocalen die een krachtige ondertoon hebben en aan het eind van zinnen wegsnikken. Denk Alanis Morisette maar dan een tikkie anders.
“Drifting away” en “letting go”. Een verlangen naar vrijheid is een steeds terugkerend thema op ‘Nothing Is Nothing’. Wat de EP interessant maakt is dat elk nummer compleet anders is dan de andere, maar dat ze samenkomen door de klanken van de melodische zanglijntjes. Meer op gitaar gebaseerde nummers worden hierbij afgewisseld met meer gesamplede en hypnotiserend werkende nummers.
‘Nothing’ luidt het einde in van de EP. Een rustig nummer waardoor de aandacht zich richt op de tekst en de nothing-is-nothings telkens terugkeren naar het hoofd van de luisteraar. Al met al een EP met vijf veelzijdige nummers. Anders in geluid, maar toch één gemaakt door de vocalen van Freeman. Na drie EP’s wordt het nu wel tijd voor een album, iets waar met veel nieuwsgierigheid naar uitgekeken wordt.