Sinds de oprichting van garagerockband Mozes and the Firstborn in 2010 zijn de jongens hard aan het werk. De ene single volgt op de andere en de EP’s vliegen je om de oren. Dit leidde tot samenwerkingen met het Nederlandse TopNotch Records en het Amerikaanse Burger Records, tours met onder andere The Growlers en Unknown Mortal Orchestra en het uiteindelijke debuutalbum in 2014. Vandaag, weer een plaat, twee EP’s en talloze singles later, verschijnt het derde volledige album van de Eindhovense groep: ‘Dadcore’.

Met Dadcore huppelt Mozes en the Firstborn door de muzikale geschiedenis van de (garage)rock. Het album opent met een zeven seconde lange (of in dit geval eerder korte) track genaamd ‘d’. Op dezelfde manier vormen de andere letters van ‘dadcore’ een vreemde interlude tussen de andere nummers van het album door. De eerste d van dadcore wordt gevolgd door de titeltrack ‘Dadcore’. Dit liedje geeft meteen mooi de sfeer van het album weer. Die is stevig, door de nadrukkelijke aanwezigheid van gitaren, en tegelijk speels, door de koortjes. Alle liedjes op het album zijn zorgvuldig uitgewerkt en hebben een eigen karakter. Het album is geïnspireerd door ouderwetse en degelijke jaren zestig/zeventig rock. Veel nummers hebben een donkere ondertoon, zoals het Nirvana-achtige nummer ‘Sad Supermarket Song’. Daarmee is meteen een brug naar de jaren negentig geslagen. ‘Hello’ daarentegen klinkt optimistischer en dat blijft meteen gemeen in je hoofd hangen. Het album eindigt met de krachtige rockbalad ‘Fly Out II’, om dan de luisteraar in alle stilte achter te laten.

Mozes and the Firstborn is te zien op 7 maart in Bitterzoet Amsterdam, op 14 maart in EKKO, Utrecht op op 16 maart als support van De Staat in AFAS Live.