Tekst: Susanne van Hooft
Foto’s: Bente van der Zalm

De Britse indieband Deep.Sleep is op eigen bodem hard aan het groeien. In thuishaven Newcastle zijn uitverkochte shows inmiddels niet meer bijzonder. Ook daarbuiten verovert Deep.Sleep terrein. De band haalt zijn inspiratie uit muziek van bands als The 1975, Catfish and the Bottlemen en Arctic Monkeys, om maar wat te noemen. Sommige nummers van Deep.Sleep zijn wat poppy, andere liedjes meer indierock. Gisteren speelde de band in Stiels, Haarlem, voor het eerst op Nederlandse bodem.

Gelukkig is het lekker warm hier in het café, want buiten is het door de mist heel guur. Het gezellige café is redelijk gevuld, voor een deel met mensen die vooral voor een praatje en een biertje komen. Een ander deel komt voor gezelligheid en muziek. Die staan al vrij snel dichterbij het podium achter in de ruimte.  

We zien bandleden die het duidelijk naar hun zin hebben op een podium. Zanger Daniel Frend vertelt een aantal keer dat het voor hem zo bijzonder is om hier te staan. Misschien zijn de bandleden wat gespannen, misschien komt het doordat er wat nieuw materiaal gespeeld wordt, maar er lijkt af en toe wat mis te gaan. Gitarist Ben Cottiss verontschuldigt zich soms al bij voorbaat. Dat is niet nodig, want de muziek is aantrekkelijk genoeg: veel nummers zijn energiek en pakkend. Bassist Snazy Craigs stuitert er lekker bij op en neer. Het is te horen dat enkele nummers, zoals Soho en 1994, als single zijn uitgebracht. Dan loopt het allemaal gesmeerd en lijken de mannen echt te kunnen doen waarvoor ze komen. Helemaal lekker wordt het wanneer Frend meer los gaat en wat ruiger gaat zingen. Drive, dat binnenkort als single verschijnt, lijkt een waardige opvolger van de eerdere nummers. We kunnen tevreden concluderen dat het een prettige kennismaking was met deze veelbelovende band. Je kunt Deep.Sleep komende dagen zien op 3 februari in Gigant, Apeldoorn en op 4 februari in The Waterhole Music Bar, Amsterdam.

Nieuwsgierig geworden naar de band? Binnenkort verschijnt het interview dat we hadden met de bandleden op onze website.

One Reply to “Deep.Sleep maakt debuut op Nederlandse bodem in Stiels”

Comments are closed.