Tekst: Anouck Bosma

Na het verschijnen van de debuut EP in 2016 is afgelopen vrijdag het eerste album uitgekomen van de half Italiaanse en half Ierse Fil Bo Riva. In 2017 was hij te zien op Eurosonic Noorderslag en vorig jaar stond hij in een uitverkochte Cinetol en op het festival Best Kept Secret. Ook 2019 begint goed voor Fil Bo Riva, ofwel Filippo Bonamici: met een mooi nieuw album en de start van een tour door Europa.

In aanloop naar het album kwamen al eerder een aantal singles uit, waaronder ‘L’over’. Stuk voor stuk mooie nummers waarin de stem van de zanger goed uitkwam. Dit maakte de verwachtingen voor het album hoog gespannen. Gelukkig stelt ‘Beautiful Sadness’ niet teleur.  De meeste nummers gaan vooral over het liefdesverdriet van de zanger, een thema waarin veel mensen zich kunnen herkennen. ‘Beautiful Sadness’ begint met een intro dat meteen een goede indruk geeft van het album.  Het tweede nummer ‘Time Is Your Gun’ klinkt voornamelijk vrolijk, terwijl de tekst dit zeker niet is: “I am nobody, time will forget me. You are somebody, but this won’t upset me”. Het album is heel afwisselend. Zo bevat het vrolijkere nummers zoals ‘Go Rilla’ en ‘Is It Love?’, maar ook melancholischere nummers zoals ‘Baby Behave’.  Als je houdt van de sfeer die Tamino in zijn teksten weergeeft, dan is dit album zeker een aanrader.

Op 2 mei is Fil Bo Riva te zien in Paradiso Noord, Amsterdam. Hopelijk zien we hem nog vaker op de Nederlandse festivals komende zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *