Tekst: Hanna de Vries
Foto’s: Eddy Taatgen 

Cherry Glazerr, de band rondom Clementine Creevy, timmert al een aantal jaren flink aan de weg. Toen Creevy op de middelbare school begon met het schrijven van liedjes, had ze waarschijnlijk nooit verwacht dat er überhaupt iemand naar zou luisteren, laat staan dat ze nu, ruim zeven jaar later de hele wereld over mag touren met haar dromerige 90’s grunge. In februari bracht de band ‘Stuffed and Ready’ uit. Gisteravond stond de band samen met The Cherees in Vera.

De avond begint met de toepasselijk genaamde The Cherees. Een nieuw bandje uit Groningen dat new-wave achtige popmuziek speelt. Hoewel alle leden de nodige podiumervaring hebben, kun je toch merken dat deze formatie nog niet zo lang samen speelt. De band speelt goed, maar weet niet echt de aandacht van het publiek vast te houden en mist live een beetje pit. Desondanks is er toch iets in de muziek dat veel mensen aanspreekt en maakt het de show vooral benieuwd naar de studioalbums.

Als Cherry Glazerr het podium opstapt is het even wennen; hoewel er instrumentaal niks mis is, klinkt Creevy’s stem toch anders. Het ligt waarschijnlijk aan de manier waarop de microfoon is afgesteld maar er mist wat overtuiging die op de plaat wel te horen is. Hierdoor vallen de eerste nummers misschien een beetje tegen. Gelukkig is dit niet van lange duur. Ondanks dat Creevy niet klinkt zoals de meesten verwachten, zingt ze zeker niet vals en is het vooral een kwestie van wennen. Na ieder nummer juicht het publiek luid. “Thank you for coming, you’re a great crowd” roept de zangeres enthousiast.

Creevy is een powervrouw, juist omdat ze niet per se een powervrouw probeert te zijn. Creevy is met name zichzelf. Een sterke meid die in volle overtuiging danst en over tosti’s zingt. Het zelfvertrouwen spat er vanaf en dit wordt overgebracht naar het publiek. Mannen zijn duidelijk in de minderheid deze avond, zowel op het podium als in het publiek. Vooral veel jonge meiden kijken met grote ogen naar hoe Creevy iedereen in weet in te pakken. Daar staat, onbedoeld, toch echt een voorbeeld op het podium.

De show wordt met de minuut beter, en uiteindelijk sta je met open mond te kijken naar de kwaliteit die op het podium staat. Creevy is een natuurtalent op de gitaar, een waar vele grote jongens nog wat van kunnen leren. Het tempo van de nummers ligt hoger dan op de plaat en mede daardoor weet de band er binnen anderhalf uur tijd een flinke setlist uit te pompen. Bij de toegift zijn alle nummers die je als fan zou willen horen wel gespeeld. Cherry Glazerr weet precies op het juiste moment te stoppen en voorkomt daarmee dat de show langdradig wordt. Als de bandleden voor de laatste keer het podium aflopen, haalt iedereen in de zaal nog snel een biertje bij de bar voordat deze sluit.