Tekst: Paul

Het mag verbazingwekkend heten dat het debuut van allusinlove nu pas uitkomt, want de band uit Leeds vormt al zes jaar een hechte eenheid.
Wellicht heeft het ermee te maken dat de band eerder opereerde onder de naam Allusondrugs (een kritische verwijzing naar dat deel van de bevolking dat permanent onder invloed lijkt), maar die naam werd vaak te letterlijk geïnterpreteerd en stond daarmee (internationaal) succes in de weg. Laat je echter ook niet misleiden door de nieuwe naam, want we hebben hier te maken met een echte rockband die grossiert in het grote geluid.

Goede binnenkomer op het album is ‘Bad Girls’, dat alle kenmerkende elementen van het bandgeluid bevat: de gelaagdheid, de huilende gitaren en de energie die er vanaf spat. Allusinlove zelf noemt My Bloody Valentine als inspiratiebron. Vooral door de stem van Jason Moules doet het echter veel meer aan het betere werk van Lenny Kravitz denken, zoals ook in de single ‘All Good People’ of het minder subtiele ‘All My Love’. De band toont zich veelzijdig: publiekslieveling ‘Sunset Yellow’ (de eerste song van de band) zou er een van Di-rect kunnen zijn, ‘Lover I Need a Friend’ is een bluesnummer, ‘Full Circle’ klinkt behoorlijk poppy en het titelnummer ‘It’s Okay To Talk’ is een echte rock-ballad. Luister zeker ook naar uitsmijter ‘The Deepest’, waarin de band in krap 4 minuten naar een heerlijke apotheose toewerkt.
Catherine Marks heeft de productie van het album op zich genomen. De van oorsprong Australische begint serieus school te maken als producer. Begonnen onder de vleugels van topproducer Flood werd Marks in 2018 in Engeland zelfs uitgeroepen tot producer van het jaar. Dat had ze o.a. te danken aan haar inspanningen voor Wolf Alice, the Wombats en The Amazons.
Met dit album zou de carrière van allusinlove heel goed in een stroomversnelling kunnen raken, want hiermee geeft het kwartet op overtuigende wijze een visitekaartje af dat recht doet aan hun live-reputatie. Helaas staan er nog geen optredens in Nederland gepland.