Pretty Vicious – Beauty Of Youth
Het wordt hoog tijd dat Nederland kennismaakt met Pretty Vicious. Live heeft de Welshe band al een aardige naam in het Verenigd Koninkrijk. De alternatieve rockband stond eerder op Glastonbury en was support van Stereophonics en Noel Gallagher. In 2016 kwam een eerste EP (‘Cave Song’) uit en vandaag verscheen het eerste volledige album van de band: ‘Beauty Of Youth’. Klik op het album voor de volledige recensie

Bleached – Don’t You Think You’ve Had Enough?
In de afgelopen jaren werd Bleached geregeld als referentie aangehaald als het ging om alternatieve muziek vrouwen in de hoofdrol. Er werd dus met spanning uitgekeken naar het derde album ‘Don’t You Think You’ve Had Enough?’ dat 12 juli is uitgekomen bij Dead Oceans / Konkurrent. Klik op het album voor de volledige recensie.

METZ – Automat
Sinds debuutalbum METZ uit 2012 is de opwinding bij uw recensent voelbaar wanneer er een nieuwe plaat van het Canades METZ op de deurmat belandt. Maar bij nadere bestudering blijkt Automat niet het vierde album van METZ te zijn, maar een zoethoudertje tot die vierde plaat af is. Klik op het album voor de volledige recensie.

Imperial Teen – Now We Are Timeless
Het uit San Francisco afkomstige Imperial Teen deed ten tijde van hun debuutalbum ‘Seasick’ (1996) een voorzichtig toefje stof opwaaien met de single ‘You’re One’, een lied dat verhaalde over Kurt Cobain, en tegelijkertijd een manifest was voor homorechten (“You kiss me like a man, boy”) in een land dat destijds nog conservatiever was dan anno nu. Muzikaal flaneerde het ‘2 boys, 2 girls’ viertal heel modieus op het destijds met goud geplaveide college rock pad van bands als The Breeders, Pavement, Nirvana en Weezer.Klik op het album voor de volledige recensie.

Sunsleeper – You Can Miss Something & Not Want It Back
Vandaag kwam, vier jaar na oprichting, het debuutalbum ‘You Can Miss Something & Not Want It Back’ van Sunsleeper uit. De band uit Salt Lake City in Amerika maakt emorock en wordt geïnspireerd door indie uit de 90’s. Eerder kwam al het nummer ‘Better Now’, met een bijpassende videoclip, uit, wat al een goed voorproefje was voor het album. Er zijn nog geen optredens in Nederland geweest en er staan er helaas ook nog geen gepland.

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 28 zijn dit:

Sick Joy – Shoot Your Lover
Genre: Noise Pop
FFO: Pixies en Nirvana

The Murder Capital – Don’t Cling To Life
Genre: Post-punk
FFO: Idles, Fontaines D.C. en Shame

Primes – Nine Lives
Genre: Altrock
FFO: Kings Of Leon, Foo Fighters en Biffy Clyro

Knave – Plain People O.S.T.
Genre: Rock
FFO: Brand New, Alexisonfire en Thursday

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.