Only Shadows – Brothers
Vandaag brengt Only Shadows het debuutalbum ‘Brothers’ uit. De muziek kun je zoeken in de hoek van bands als ‘The Killers’, ‘Ok Go’ en ‘Inhaler,’ maar je hoort ook zeker invloeden uit de jaren ’80, denk aan het oude werk van U2, terug in hun muziek.
‘Brothers’ klinkt vol vuur en dendert soms door, zonder de ernstige kant van het leven te omzeilen of oppervlakkig te zijn. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Drab Majesty – Modern Mirrors
‘Modern Mirror’ is het derde album van Drab Majesty. Het album klinkt als een kruisbestuiving die de vroege The Cure (opener ‘A Dialogue’) moeiteloos verbindt met postpunk, een band als Depeche Mode (‘The Other Side’) en het geluid van hedendaagse shoegaze bands als The Depreciation Guild (‘Oxytocin’ en ‘Long Division’). Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Angie McMahon – Salt
Een zwoele zomeravond heeft muziek nodig om bij te relaxen, om te ontspannen met een drankje en verder niets te doen. De Australische Angie McMahon creëert deze vibes met haar debuutalbum Salt: een krachtig indierockalbum om bij weg te dromen.

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 30 zijn dit:

Otherkin – True Believer
Genre: indierock/ alternative rock
FFO: vroege The Libertines, vroege Oasis

Iguana Death Cult – Bright Lights
Genre: Garagepunk
FFO: Thee Oh Sees, Ty Segall

ROAM – Piranha
Genre: alternative pop/rock
FFO: Sum 41, New Found Glory

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.