Tropical  Fuck Storm – Braindrops
Op hun tweede plaat ‘Braindrops’ bouwt Tropical Fuck Storm voort op de opgebouwde live reputatie. Het is geen gemakkelijke kost die de band je voorzet; de experimenteerdrift met ontstemde gitaren loopt soms de boeiboorden uit en voelt aan als zeurende gewrichtspijn. Maar tussen de unieke sound en de uitzinnige composities zitten weer geweldige groeibriljantjes. Klik op de afbeelding om de volledige recensie te lezen.

Redd Kross – Beyond The Door 
Veteranen Steven en Jeff McDonald begonnen ooit in 1978 al als The Tourists en na wat aanpassingen van de bandnaam hebben ze decennia lang furore gemaakt als Redd Kross. In al die jaren joeg het tweetal vooral de verkeerde personen tegen zich in het harnas met de grappen en grollen en dat wordt nu nog steeds aangevoerd als voorname verklaring waarom deze alternatieve gitaarformatie nooit echt is doorgebroken. Maar ze zijn er nog steeds hoor; onkruid vergaat niet. Klik op de afbeelding om de volledige recensie te lezen.

Lina Tullgren – Free Cell
De muziek van Lina Tullgren is verwant aan de DIY-subcultuur in de VS. Free Cell is het tweede album van Tullgren, die aangesproken wil worden in genderneutrale persoonsvorm. Als je luistert naar het licht experimentele en rijk gearrangeerde album stap je in feite Tullgrens brein binnen. or dit nieuwe album plots alles zelf doen. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Shannon Lay – August
Het nieuwe album van Shannon Lay heet heel toepasselijk ‘August’. Maar eigenlijk is het een verwijzing naar dezelfde maand in 2017 toen Lay besloot haar baan op te zeggen en vol voor de muziek te gaan. In haar geval is dat geen understatement, want deze dame is behoorlijk actief te noemen. Direct in september 2017 verscheen al haar tweede album ‘Living Water’, een half jaar na haar debuut. ‘Living Water’ werd opgenmen met Kevin Morby, met wie ze daarna ook tourde.

Jay Som – Anak Ko
Ze heeft al een pak aan ervaring, ook al is ze pas een twintiger. Melina Mae Duterte, alias Jay Som, is met Anak Ko toe aan haar derde album. Dit keer deed ze eens niet alles zelf, maar schakelde Som naast haar band een breed aantal muzikanten uit haar netwerk in, waaronder leden van Chastity Belt. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 34 zijn dit:

The 1975 – People
Genre: indiepop
FFO: The Neighbourhood, Chvrches, Pale waves, The Japanese House

The Vices – Life Grows
Genre: surfpop, garage
FFO: The Growlers, The Strokes

I am Oak – Hidden Cove
Genre: altfolk/slowcore
FFO: Sufjan Stevens, Red House Painters

A Day To Remember – Degenerates
Genre:Hardcore
FFO: Blessthefall, Escape The Fate, Silverstein

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.