Husky Loops – I CAN’T EVEN SPEAK ENGLISH
Typerend voor de muziek van Husky Loops is dat het stevig leunt op zware ritmes, samples en herhalingen, waardoor je als vanzelf in een trance komt. Daarmee lijkt het ideale muziek voor een dancefeest. Tegelijkertijd hebben de teksten vaak een serieuze ondertoon en zijn ze maatschappij kritisch. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken

Moving Targets – Wires
Op Wires pakt Moving Targets moeiteloos de draad uit het verleden op. De plaat telt veertien uptempo punkrockliedjes van doorgaans rond de twee minuten. Allemaal met een kop en een staart, maar ook onderscheidend genoeg om niet na een paar nummers verveeld te raken. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

TaxiWars – Artificial Horizon
Wie de handel en wandel van Tom Barman een beetje heeft gevolgd zal niet raar hebben opgekeken toen hij een aantal jaar terug aan de slag ging met jazzmuzikanten waaronder de gevierde Belgische saxofonist Robin Verheyen. Ook op Artificial Horizon, het derde album van TaxiWars al weer, horen we een mix van een jazz-sound met composities die songstructuren volgen die je kent van pop en rock. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Squid – Town Centre EP
De indruk dat de EP van Squid in alle haast uit de grond is getrokken om maar in de behoefte aan materiaal bij een hype hongerig publiek te kunnen voorzien, wordt versterkt door het feit dat de EP vanaf 6 september digitaal te krijgen is en we nog tot in november moeten wachten op een versie op überhip vinyl. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Frankie Cosmos – Close It Quietly
Op het vierde album van Greta Kline onder de naam Frankie Cosmos toont de vijfentwintigjarige Amerikaanse zich als de vrouwelijke equivalent van Guided By Voices. 
Close it Quietly bevat maar liefst 21 (!!) miniatuurtjes, of vingeroefeningen, zo u wilt, van indiepop liedjes. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Korfbal – Special Agent
Na lang wachten is daar eindelijk het debuutalbum van Korfbal. De Nederlands all-star band heeft al een aardige live reputatie opgebouwd en met Special Agent hebben fans nu eindelijk materiaal om uit hun hoofd te leren en mee te zingen. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

 

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 36 zijn dit:

Sam Fender – The Borders
Genre: indie 
FFO: Nick Mulvey, George Ezra

Tamino – Crocodile
Genre: singer-songwriter
FFO: Jeff Buckley, Balthazar

Black Leather Jacket – FFFreaks
Genre: garagerock
FFO:  Thee Oh Sees, King Gizzard & the Lizard Wizard, Idles

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.