Tekst: Hanna de Vries
Foto’s: Eddy Taatgen

Het laatste album van together PANGEA dateert alweer uit 2017, maar dat weerhoudt de Amerikanen niet om toch even snel in Europa op tour te gaan. Op woensdagavond 11 september stonden de heren in Vera Groningen, Gramma verzorgde het voorprogramma.  

De avond begint met de Nederlandse band Gramma. De band, die net als together PANGEA bij Burger Records is onder gebracht, maakt lekker ruige garagepunk. Veel mensen hebben vaak de neiging om het voorprogramma over te slaan, maar deze keer is het toch anders. Het staat tijdens de show bijna net zo vol als tijdens together PANGEA en we zijn vooral van de de funky bassist die echt alles lijkt te geven. De Eindhovenaren zijn misschien ver van huis, maar voelen zich prima thuis in Groningen.

Verder van huis is de hoofdact uit Los Angeles. Maar, ook together PANGEA voelt zich behoorlijk thuis. Hoewel het concert niet uitverkocht is, staat de zaal toch aardig vol. De band speelt aanstekelijke muziek en het publiek wiegt lekker mee. together PANGEA is zo’n band die de lijnen tussen popmuziek en garagerock doet verdwijnen. Vrienden die hebben misgegrepen bij de voorverkoop van Ariana Grande die vanavond in de Ziggo Dome staat, hebben zich hier in Vera niets minder vermaakt. 

In de loop der jaren heeft together PANGEA zich behoorlijk ontwikkeld. Zo zet de band halverwege de show een heus country nummer in. Als luisteraar merk je met name dat de band zelf nog heel erg op zoek is naar een geluid en dus van alles aan het uittesten is. Dit is allemaal leuk en aardig, maar de show maakt vooral nostalgisch naar de vroege dagen van de band waar het toch allemaal wat rauwer was. Bij de wat oudere fans hoor je wel wat geroezemoes dat het vroeger toch echt beter was. (De specifieke show in 2014, die als beste show van het jaar in Vera werd bekroond, wordt vooral benoemd).

Al met al zet together PANGEA een prima show neer. Als dit je eerste aanraking is met together PANGEA dan is het zeker geen verkeerde introductie. Er is eigenlijk vrij weinig aan op te merken, behalve dan dat de band deze keer de funderingen van het pand wél heeft laten staan.