Girl Band – The Talkies
Ik zag eens een kok uitleggen dat wat er gebeurt in je mond als je een flink pittig gerecht eet, in feite een allergische reactie is. Hij weigerde daarom nog pittig eten te maken. Zo kan het ook gaan met muziek. Het kan zo pittig zijn dat het aanhoren enkel energie kost. The Talkies van Girl Band is daar een goed voorbeeld van. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Amber Run – Philophobia
Amber Run bestaat uit een drietal poprockers uit het Britse Nottingham. Met Philophobia brengt de band zijn derde album uit. De vorige twee waren door ons tot voor kort onopgemerkt. Na het beluisteren van Philophobia snappen we wel waarom. Hoewel goed geproduceerd en doordacht komt de muziek over als vlees noch vis. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Boy & Bear – Suck On Light
Het vierde album van de Australische band Boy & Bear heeft enige tijd op zich laten wachten. Na het fenomenale Limit Of Love werd het relatief stil rondom de band. Reden was een mysterieuze ziekte die frontman David Hosking trof.  Eenmaal uitgerust en hersteld, haakte Hosking steeds meer aan, de nieuwe energie gebruikend om met zijn bandgenoten nieuwe nummers te verkennen. Lees de volledige recnsie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 39 zijn dit:

Love Fame Tragedy – Pills
Genre: indiepop
FFO: The Wombats

Black Calavera – Cigarettes
Genre: indierock
FFO: Wolf Alice

Sløtface- Sink or Swim
Genre: punkrock
FFO: PUP, Wolf Alice

Victories at Sea – Quiet House
Genre: indiepop
FFO: Editors, The Boxer Rebellion

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.