Waltzburg – Cut The Wire
Op ‘Cut the Wire’, het debuutalbum van Waltzburg dat 11 oktober in eigen beheer wordt uitgebracht, lijken de ups, maar vooral de mogelijke downs van een relatie ook een dankbare bron van inspiratie geweest te zijn. Dat is niet iets wat je direct zal opvallen, want de soms donkere teksten van Menno Krivokutya zijn vrijwel zonder uitzondering vermomd als op het eerste gehoor lichte, wat hoekige, indiepopdeuntjes die kenmerkend zijn voor het bandgeluid. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Compact Disk Dummies – Satellites
Na het winnen van Humo’s Rock Rally in 2012 en het uitbrengen van de straffe ep ‘Mess With Us’ in 2013 wisten de broertjes Lennert en Janus Cooverts zich definitief op de kaart te zetten met het debuutalbum ‘Silver Souls’ in 2016. Nu, drie jaar en honderden shows in voornamelijk België en Nederland en een carrière als huisband van De Ideale Wereld later, is het electroduo Compact Disk Dummies terug met de ep ‘Satellites’. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 41 zijn dit:

Dream State – Twenty Letters
Genre: Alternative Rock
FFO: Enter Shikari, Neck Deep

EUT – It’s Love (but it’s not mine)
Genre: Alternative pop
FFO: St Vincent, Eels

Phil Madely – Same Skies
Genre: Alternative pop
FFO: Sports Team Pip Blom

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.

             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *