Tekst: Liz Olyslager en Susanne van Hooft
Foto’s: Liz Olyslager

We kennen de hectiek van Popronde inmiddels een beetje. Voor de bands betekent een optreden op dit rondreizende festival snel inpluggen, korte soundcheck, optreden met mensen óf op tien centimeter van je neus, óf op tien meter afstand als je pech hebt. Daarna snel inpakken omdat de volgende geluksvogels al staan te trappelen. Ook The Vices kennen we inmiddels aardig. Deze band staat naast goede muziek ook garant voor drukte, energie en hectiek. CHAOS was benieuwd hoe deze combinatie er achter de schermen uitziet. We mochten dit van dichtbij bekijken, tijdens Popronde Utrecht, en maakten een fotoverslag.TheVices_LizOlyslager

The Vices komt ruim op tijd aan bij Jacketz in Utrecht. Alle apparatuur wordt uitgeladen en de stage opgebouwd. Tijdens Popronde heeft de band ze al zoʼn 10 shows mogen spelen; vanavond is Utrecht aan de beurt. Het mooie van Popronde is dat bands op de meest bijzondere locaties spelen.

Het soundchecken is elke keer weer een uitdaging. Vandaag missen er een aantal kabels en niet alles werkt helemaal naar behoren. Gelukkig is daar Martijn Roselaar van Popronde om bij te springen.
Even later kunnen Floris van Luijtelaar, Mathijs Louwsma, Simon Bleeker en Jonathan Kruizenga genieten van een lekkere maaltijd, verzorgd door het personeel van Jacketz. Vergeleken met kebab of een patatje is dit een hele verbetering.TheVices_LizOlyslager

Na de maaltijd is er nog tijd voor wat ontspanning en de laatste checks. De gitaar wordt nog even gestemd en er wordt geskatet. Overigens is het nog erg rustig bij Jacketz…

Ongeveer 10 minuten voor speeltijd wordt het drukker, dit is eigenlijk iets wat iedere editie bij Popronde wel gebeurt. Het blijft voor de band elke keer spannend of er wel voldoende mensen op afkomen. Net als op meer plaatsen waar The Vices bij Popronde spelen, staat een groot deel van de mensen buiten.

Na afloop is er altijd wel even gelegenheid om een praatje te maken met geïnteresseerden en wat albums te verkopen. Zodra de jongens klaar zijn met inpakken van alle spullen, is het tijd om naar de volgende afspraak te gaan. In alle haast blijkt dat de caravan waar ze naar toe zijn gesneld niet de juiste plek is. Net op tijd komt de band aan bij Stay Okay, voor een bijdrage aan de speciale podcast van Kink. Pfff…wat een hectiek!

Volgende Popronde optredens van The Vices:
Venlo: 12 okt – Grenswerk Café
Assen: 17 okt – 1809 Lodewijk Napoleon
Amersfoort: 19 okt – Lapart
Sittard: 26 okt – ’t Hophuys
Hoorn: 27 okt – Vièra
Zwolle: 01 nov – De Singel
Rotterdam: 02 nov – De Gele Kanarie
Venray: 03 nov – de Artiest
Hilversum: 10 nov – Grafisch Atelier Hilversum
Den Haag: 16 nov – O’Caseys