Tekst: Hanna de Vries
Foto’s: Bente van der Zalm

Dinsdagavond stonden de heren van FEET in de kleine zaal van Paradiso. Het vijftal uit Portsmouth vindt dat albums moeten klinken als de beste stapavonden en doet zijn uiterste best om deze energie ook naar het podium te vertalen. Dit alles op eigen kracht, want de band tourt zonder voorprogramma.

Even na half 8 stapt de band het podium op; de kleine zaal van Paradiso is dan nog maar voor de helft gevuld. Het lijkt er op dat de zaal half leeg blijft, maar dat mag de pret absoluut niet drukken. Vanaf de eerste noten van ‘English Weather’ is het publiek ‘aan’ en staan alleen een paar oudere mannen achterin de zaal nog stil van hun biertje te genieten. FEET brengt verrassend nieuwe indiepop met een rauw jaren ‘90 randje met een knipoog. Op het podium staan jongens die zichzelf en hun dansmoves niet al te serieus nemen; die graag plezier maken en die willen dat de mensen plezier hebben.FEET-BentevdZalm
De bandleden zullen waarschijnlijk een beetje bitter op het eerste optreden in Amsterdam terug kijken. Ondanks dat FEET zelf alles wist te geven, werd de band geplaagd door technische problemen. Zo heeft bassist Oli problemen met zijn monitor en knap er al snel een snaar op de gitaar van gitarist Harry. Dit weet de band op te lossen door een prachtig glamrock moment te orchestreren waar Harry volledig los gaat op een tweede, absoluut niet aangesloten gitaar. Het ziet er geweldig uit en iedereen in het publiek moet er stiekem een beetje om lachen.
In ruim 45 minuten dendert FEET door een setlist heen en weet het de spanning continu vast te houden. De show eindigt met een moshpit die eigenlijk veel te groot lijkt in vergelijking met het weinige publiek. Er wordt een korte pauze ingelast voor nieuw materiaal en zo wordt Amsterdam getuige van de eerste live-uitvoering van ‘Vegetarian Christmas’. Hiermee opent FEET officieel het kerstliedjes seizoen, maar wel met smaak.