Vant – Conceived in the Sky
Ging debuutalbum Dumb Blood nog vooral over politiek en maatschappij in de brede zin van het woord – immigratie, de oorlog in Syrië, wapen- en seksueel geweld tot het verliezen van vertrouwen in de mensheid – opvolger Conceived In The Sky is totaal anders.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Georgia – Seeking Thrills
Georgia knutselt in haar eentje in haar huis in Londen liedjes in elkaar die stuk voor stuk hitjes kunnen zijn. Seeking Thrills lijkt een hitparade-compilatie vol vrolijk makende en vet klinkende liedjes die je door de huiskamer laten dansen. Met net genoeg eigenheid en rafelrandjes om het niet te bedacht te maken.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Field Music – Making a New World
Making A New World is dus een plaat met een concept. De nummers lopen soms ook in elkaar over, zelfs met ingenieus verloop in de tempo’s. Het laat zich bijna als een hoorspel beluisteren. Muzikaal komen ondertussen alle kenmerken van Field Music langs.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

David Keenan – A Beginner’s Guide To Bravery
Het album staat bol van hoopvolle liedjes en liedjes die door merg en been gaan. A Beginner’s Guide To Bravery is een mengeling van veel genres en stijlen, samengebracht op één album. Indie wordt afgewisseld met folk, gitaar en piano gaan hand in hand met fijne fiddle-klanken.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 2 zijn dit:

Gengahr – Never a Low
Genre: Alternative
FFO: Wolf Alice, Boy Azooga, JAWS

Walden – Feels Like Home
Genre: Psychelic indie
FFO: DeWolff, Green Lizard, Indian Askin

Mura Masa (with Ellie Rowsell) – Teenage Headache Dreams
Genre: Hiphop
FFO: Wolf Alice, Louis The Child, Cosmo’s Midnight

Canshaker Pi – Glass
Genre: Alternative rock
FFO: The Homesick, Pavement, Pip Blom

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.