Eefje de Visser – Bitterzoet
De singles voorafgaand aan het album maakten de hype voor het album enkel groter. Na de driedubbele voltreffer aan albums leek het erop dat ook de vierde Eefje de Visser fantastisch zou worden. En, laten we eerlijk zijn, dat is ook nu weer het geval.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Wire – Mind Hive
Veteranen Wire trappen hun nieuwe plaat af met een potsierlijk klinkende metalriff. Zanger Colin Newman scandeert daar zijn teksten overheen, statisch, als een robot. Mijn hemel, wat is er in ze gevaren? Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Ansatz der Machine – Burial Songs
Dat je het album als één afgeronde luistertrip kunt ervaren, heeft er zeker mee te maken dat Ansatz der Maschine in 2017 de luxe kreeg om een jaar lang ‘artist in residence’ te zijn in muziekclub N9 te Eeklo en daarmee alle tijd en ruimte om het geluidbeeld te perfectioneren.  Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Barely Autumn – Day Trip To The Petting Zoo
Barely Autumn komt met een tweede album, waarin de koers wat wordt verlegd en het imago als zijnde een akoestische indierockband wordt afgeschud. Day Trip To The Petting Zoo is een plaat die erg afwisselend is in sfeer en instrumentatie.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 4 zijn dit:

HEISA – Let Go
Genre: Loud-quiet-weird
FFO: Stake, The Guru Guru, dirk.

All Time Low – Some Kind Of Disaster
Genre: Poppunk
FFO: You Me At Six, Mayday Parade

Donna Blue – Billy
Genre: Alternative, indie
FFO: Nana Adjoa, Luwten

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.

4