Over iets meer dan een week is het zo ver: het veelzijdige festival Grauzone, met zowel nieuw talent als gevestigde namen uit de underground scene, vindt weer plaats in Den Haag. CHAOS Music Magazine nam een kijkje in het mooie programma en zocht de acts uit die je absoluut niet mag missen.

ShAME

ShameHet is geen geheim dat wij van CHAOS van shame houden (zo kwam shame twee van de twee keer in het eindejaarslijstje van een redactielid als beste concert uit de bus). Vier jaar geleden stonden deze energieke honden uit Zuid-Londen op collega-festival Crossing Border in De Zwarte Ruiter, nu staat de band terecht in de Grote Zaal van Paard. Shame komt net voldaan uit de studio in Frankrijk, na het opnemen van het tweede album. We zullen dus gegarandeerd nieuw werk voorgeschoteld krijgen en wij kunnen niet wachten om dat live te horen. Lees hier het interview dat we met de band hadden.
Zaterdag 8 februari | Grote Zaal | 23:15 – 00:15

The Murder capital

The Murder Capital-BZ2019 werd door sommigen ook wel het jaar van The Murder Capital genoemd en niet zonder reden. Uit het niets waren de Dubliners daar ineens en in no time bouwden ze een ijzersterke live reputatie op. In de zomer brachten The Murder Capital het debuut ‘When I Have Fears’ uit. Wie van duistere muziek houdt en wie een stevige zanger wil opvangen, wil hier bijzijn. Lees hier het interview dat we met de band hadden.
Vrijdag 7 februari | Grote Zaal | 21:15 – 22:15

Esya en Unmoor Kiva

Waar Savages het even wat rustiger aan doet, is ruimte voor soloprojecten van de bandleden. Zo is bassiste Ayse Hassan met haar nieuwe electronic/synth/post-punk project Esya te zien op de vrijdag en is gitarist Gemma Thompson op de zaterdag te zien met Unmoor Kiva. Dit trio zoekt een duistere weg in de modale jazz van de jaren 50 en de ballads van Nina Simone. Hoe groot kan de tegenstelling zijn?

Esya: Vrijdag 7 februari | Kleine zaal | 20:20 – 21:20
Unmoor Kiva: Zaterdag 8 februari | The Grey Space In The Middle | 19:45 – 20:30

Thurston Moore en Lee Ranaldo

Thurston Moore

De leden van Sonic Youth zijn in verschillende projecten te aanschouwen. Wij hebben in ieder geval heel veel zin in Thurston Moore, die zijn experimentele muziek naar de Grote Zaal van Paard brengt op vrijdag en op zaterdag nog voor een symposium te vinden is in het Koorenhuis. Moore en zijn band weten als geen ander mensen ademloos te boeien. Lee Ranaldo zal op Grauzone te vinden zijn voor een samenwerking met het Wild Classical Musical Ensemble uit België. Net als bij Thurston Moore kun je ook hier experimentele muziek verwachten.

Thurston Moore: Vrijdag 7 februari | Grote Zaal | 22:45 – 00:15
Symposium: Zaterdag 8 februari | Koorenhuis | 18:00 – 18:45

Lee Ranaldo: Zaterdag 8 februari |The Grey Space In The Middle | 21:15 – 22.05

Los Bitchos

De bandleden komen allemaal van verschillende plekken in de wereld en hebben alle grote showcasefestivals al mogen platspelen (Eurosonic, The Great Escape en All Points East). Nu is Den Haag aan de beurt om overtuigd te worden door de zomerse klanken van Los Bitchos.
Zaterdag 8 februari | Paardcafé | 23:15 – 00:00