Canshaker Pi – Okay Decay
Chaos en waanzin zijn altijd op grijpafstand bij Canshaker Pi. Op Okay Decay balanceren Willem Smit en zijn muzikale vrienden als geoefende acrobaten over die scherpe scheidslijn en blijven ze groots overeind. Okay Decay is een fantastische indieplaat die bol staat van de vindingrijkheid met een serie prachtige knap gemaakte liedjes. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Blossoms – Foolish Loving Spaces
In eigen land is Blossoms een bewierookte band die weinig fout lijkt te kunnen doen. Verkoopcijfers en streams op diensten als Spotify liegen er niet om, dus waarom ook niet? Inmiddels is het vijftal uit Stockport, dat onder de rook van Manchester ligt, toe aan hun derde album. 
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

The Guru Guru – Point Fingers
Noiserockers The Guru Guru uit het Belgische gedeelte van  Limburg  (noiserockhoofdstad Luik om precies te zijn) zijn terug met hun tweede studioalbum Point Fingers. Een opluchting voor liefhebbers, een vrees voor menig stel trommelvliezen. Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Destroyer – Have We Met
Dan Bejar, die al sinds 1995 onder deze naam platen uitbrengt, verrast ons nu weer eens met een plaat die hij volledig samen met producer John Collins in elkaar heeft geknutseld. Het resultaat is deels om bedenkelijk een wenkbrauw bij op te trekken, deels goed genietbaar.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Råå – Ljungens Lag
Råå is het alias van, of eigenlijk de band rondom, The Cardigans bassist Magnus Sveningsson. Zijn oude band heeft dit jaar welgeteld vier concerten gepland staan, maar veel leven zit daar, helaas, niet meer in. Hoog tijd voor iets anders.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Sam Lee – The Old Vow
Sam Lee is een bezig baasje. Het mag daarom een klein wonder heten dat hij vijf jaar na The Fade in Time de tijd heeft gevonden voor zijn nieuwe album Old Wow. Het is in de eerste plaats een verzameling re-interpretaties van originele traditionals.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

Gengahr – Sanctuary
Met Sanctuary heeft de Britse alt-popband Gengahr een andere route gekozen. Waar de band met het vorige album ‘Where Wildness Grows’ nog tegen de indierock aanschuurde, koerst Gengahr nu meer richting synthpop.
Lees de volledige recensie door op de afbeelding te klikken.

LUISTER DEZE WEEK:
Elke week licht CHAOS een aantal nummers uit die je absoluut moet luisteren. In week 5 zijn dit:

Declan McKenna – Beautiful Faces
Genre: Indiepop
FFO: The Honeysticks, Wallows

Voidfare – Vicious Love
Genre: Indierock
FFO: Circa Waves, The Amazons

Raglans – One More Drop
Genre: Indierock
FFO: All Tvvins, The Strypes

Je vindt deze nummers, samen met andere aanraders, terug in de enige echte CHAOS playlist.